Billigt, men är det bra ?

Det är inte första gången och förmodligen inte heller sista gången som lågprisflygbolaget Ryanair hamnar in den s.k hetluften, det senare ett i detta sammanhang hur målande uttryck som helst.

Om man klickar på billiga flygresor är det tvivelsutan på det viset att Ryanairs namn kommer upp på datorskärmen. Erika och jag har själva åkt med dem och vid det tillfället – då resan gick tur och retur till Kaunas – var det alls inga som helst problem. Visst är det på det viset att komforten är närmast usel, men att sitta som en fällkniv under en timmes tid klarar även en 60-årig kropp av. Under längre flygtid hade det dock blivit problem att räta på min lekamen.

Hur som helst kan man ju fråga sig. Om det nu är så billigt som det är – vi snackar ju hundralappar i stället för annats vanliga tusenlappar enbart för en flygresa – så inställer sig ju omedelbart frågan – vilka krav, om ens några, kan resenären ställa.

Ju billigare resetjänsten är desto färre krav går att resa. Den logiken kan jag köpa. Men självfallet finns en yttersta gräns. Nu verkar det som om familjer – Erika och jag åkte med goda vänner, men helt utan barnsällskap – även med barn blev strandsatta någonstans i Europa och utan att få förklaring och/eller hjälp. Självklart får det inte gå till på det viset. Då blir ju resan inget billighetsalernativ utan i stället tvärtom.

Ryanair – är det inte dags för en skärpning. Annars tror jag att kontrollorgan inom flyget borde ingripa. För man kan ju annars undra vad nästa steg blir. Att få sitta på vingen ?

Lämna en kommentar

Under Familjeliv, Fritid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s