Från slips till upprullade byxben

Vi som läser Bt eller eventuellt annan media har helt nyligen kunnat läsa om en Anders som nu blivit uppsagd (av s.k. personliga skäl) för att inte ha rättat sig efter tillsägelser som haft som budskap att Anders per omgående ska ändra sin gamla ovana – så får väl det hela tolkas – att icke sommartid (då bär han tydligen kortbyxor) bära upprullade byxben. Ja, vad ska en gammal klädsnobb som jag säga.

För nu många år sedan blev det en hel del liv om min egen klädsel. Inte för att jag hade tänkt på den, men andra hade tydligen lagt märke till att jag i stället för kostym bar jeans och tröja samt att jag i halslinningen saknade den då närmast obligatoriska slipsen.

Jag tyckte det hela var trams och idag är det historia. Ingen – förutom några gamla vänner till retstickor – kommenterar längre att jag saknar vissa klädattribut och till min förvåning så kan jag i dag i stället konstatera att det som då inte gick an går an hur bra som helst 2012. Domstolen har varit förstående och tydligen också tolerant.

Men annorlunda verkat det tydligen vara på vissa platser inom det privata näringslivet. Ett företag har nu utmärkt sig genom att varsla Anders om uppsägning och det som ligger i botten är just hans val av klädstil.

Att bli av med jobbet är ju något oerhört för envar som drabbas. Därför krävs det juridiskt en hel del, i vart fall om uppsägningsgrunden är personliga skäl. Kanske företaget bör betänka detta innan man går vidare med ärendet. Det finns ju därtill något som heter negativ publicitet.

 

Annonser

Lämna en kommentar

Under Arbetsliv, Juridik, politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s