Uppsagd på riktigt

För några timmar sedan skrev jag om att jag fr.o.m. måndag – dvs den 3 september 2012 – skulle kunna ta mitt pick och pack samt börja mitt liv som pigg pensionär. Men som framgår av bloggen så fortsätter jag på domstolen som om inget har hänt med förhoppningen att piggheten ska stanna kvar.

Men nu har jag blivit uppsagd och det på riktigt. Jag fick ett vänligt och välmenande brev – så är min tolkning – från en trevlig kvinna på Bt. Hon hänvisade till det ansträngda finansiella läget varför tidningen anser sig inte längre ha råd att ha kvar mig som bloggare. Självklart kan jag hysa förståelse för ett sådant ställningstagande, även om jag för s.k. riktigt anställda kan bli ytterst orolig för tidningens framtida existens om den står och faller med det månatliga bruttobeloppet 2 000 kr som det senaste dryga året har givits mig från tidningen. Under tidigare år har mitt bloggande för tidningen varit helt gratis.

Men det är väl i sådana här lägen som det sägs att man ska blicka framåt. Och då får jag väl göra det. Inget hindrar ju mig från att hobbyblogga (har det egentligen varit något annat) på samma forum – WordPress – som jag tidigare använt.

Vi får väl se. Kanske jag helt enkelt ska börja med en välförtjänt bloggsemester. Nu börjar detta dock inte gälla med omedelbar verkan. Uppsägningstid finns. Så fortsätt bara att läsa så länge som det känns rätt och riktigt. Det är nämligen alltid trevligt med människor som vill följa det jag skriver, allt från det lilla till det ännu mindre.

 

 

 

 

Annonser

2 kommentarer

Under Arbetsliv, Borås, Fritid, Media

2 svar till “Uppsagd på riktigt

  1. Martin Jonasson

    Måtte din uppsägningstid bli mycket lång Sven. Det är med stort nöje och intresse som jag tar del av dina skriverier (avlönade sådana eller ej). Tackar åter för en trevlig läsestund!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s