Varför svinar så många så mycket ?

Egentligen förstår jag inte varför det har blivit som det nu har blivit. Och då åsyftar jag de representationskostnader (om vi nu väljer den samlingsbeteckningen) om vilka vi har kunnat läsa den senaste veckan (eller var det veckorna).

Det började med det för mig föga bekanta Tillväxtverket och alla de skattepengar som man där använde för att som de nog själva såg det ha ”lite sköj”. Och självklart ska medarbetarna ha det bra och kanske även roligt, men måste det kosta så förbaskat mycket. Jag är närmast säker på att några av festdeltagarna vid ett och annat tillfälle även klagat över det höga skattetrycket i Sverige samtidigt som personerna själva frossat i skattekronor. Fattar de ingenting alls ? Eller har makten på något obegripligt sätt förblindat dem. Och vad sägs om ord som etik och privatmoral.

Verkschefen fick gå. Annie Lööf hade nog inget val. Men det dröjde inte länge innan även Centerledaren vid närmare genomlysning också hade svinat. Alltså den som höll räfst och rättarting var inte alls bättre än Lugnet själv. Tar det hela aldrig slut.

Och som lök på laxen kom det så fram en stiftelse som har det vällovliga syftet att främja vetenskap inom framför allt områdena teknik och natur. Men en hel del pengar – alltid snackar vi för gemene man obegripliga miljoner – har man i stället festat upp. Smörjt kråset riktigt ordentligt och det än en gång på skattebetalarnas bekostnad.

Nu får det väl för tusan vara nog med dumheter. Eller kan det vara så illa att de som borde förstå bättre inte begriper ett dyft förutom begrepp som rofferi och egenvinning.

Lämna en kommentar

Under Arbetsliv, Juridik, Media, politik, utbildning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s