Kommer Bruce undan med allt ?

Jag har förstått att gårdagen var en fantastisk konsert med Bruce Springsteen. Han levde säkert upp till beteckningen The Boss. Min s.k. förståelse kommer från att Erika från vänner på Facebook fått kommentarer med innehåll av nämnt slag.

Men i samma ögonblick kan jag inte undkomma tankar av det slag som rubriken indikerar. I Sverige verkar vi vara känsliga för eller med vad andra tjänar. Egentligen, utifrån ett folkligt perspektiv, verkar det nästan vara på det viset att ju sämre en person tjänar desto större är uppskattningen. Självklart är uppfattningen helt vansinnig. I stället är det ju på det viset att om en person tjänar gott om pengar ska skattesystemet se till att personen får eller drabbas av en hyfsad (givetvis råder delade meningar om vad som avses med just det ordet) skattesats som sedan kan komma andra ekonomiskt sämre beställda till del. Hur bra som helst, inte sant.

Med tanke på människors många gånger vanliga uppfattning blir höginkomsttagare i Sverige ofta ett ganska så lågmält släkte då det gäller att uppge korrekt inkomst. Men sedan finns undantag. För vissa grupper, exklusiva sådana må jag då säga, går det dock att tjäna hur mycket som helst utan att det väcker s.k. ont blod (alternativt översatt med avundsjuka). Till denna grupp hör egentligen tre grupper. Den första är de som vinner stora pengar genom spel. Denna grupp lyckönskas av de flesta. Det är som om tur är viktigare än arbete och annat slit. Andra gruppen består av idrottsstjärnor. Och slutligen har vi Bruce och andra inom den brokiga artistgenren. De tillhör också de privilegierades skara.

Och hur är det nu med Dig, Bruce. Hur mycket ramlade i egen ficka efter Ditt korta Sverigebesök? Eller får kanske frågan inte ens ställas.

Lämna en kommentar

Under idrott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s