Är Sven helt slut då Bruce är i stan

Jag tror att frågeställningen i rubriken är berättigad. Även om jag inte riktigt vet vad jag själv menar med ”slut”. Kan det kanske ha något med att jag inte längre hänger med där jag verkligen borde vara uppdaterad.

Det hela började för mindre än en halvtimme sedan. En trevlig kollega kom förbi mitt rum och frågade ungefär så här. Går det att se konserten från tingsrättens takterass.

Jag tittade på honom med tom och uttryckslös blick. Kollegan – såg jag – blev förvånad över min oväntade reaktion och hans förvåning blev knappast mindre då jag ställde motfrågan – vilken konsert.

Först då fick jag reda på att Bruce Springsteen, The Boss, var i Göteborg och skulle ikväll ge en sedan lång tid tillbaka fullbokad konsert på Ullevi. Och själv var jag helt omedveten om detta.

Här sitter alltså jag, en gång i tiden (när det nu var) musikaktiv, och har inte den blekaste aning om att intill min arbetsplats – vid snackar om ett fåtal hundra meter – kommer det inom några timmar att braka loss en hejdundrande sommarkonsert med en av vår tids största musikidoler. Om jag säger att det är dåligt av mig kan väl uttalandet i bästa fall klassas som ett understatement.

Eller så får jag förlika mig med mitt öde. Det som jag en gång var intresserad av, nämligen modern musik, är numera ett minne blott. Jag undrar t.o.m. om jag – förutsatt att jag då alltjämt var kvar på tingsrätten – ikväll hade gått upp till takterassen för att gratislyssna. Men efter kollegans upplysning hade jag nog ändå gjort det. Jag gillar ju Bruce och gratis är ju alltid gott.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Vardagsliv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s