Kärlek inom räckhåll

Igår var en märklig väderdag. Sol på mig i Göteborg (och där hade jag ingen direkt glädje av den) och gråmulet på Lyckorna där Erika mer än väl förtjänade solens strålar. Men inte ens vädret är särskilt rättvist.

Hur som helst fick jag under gårdagens eftermiddag erfara händelser av direkt motsatt slag. Först kom det in på bussen en dam som blev fly förbannad då hon av chauffören fick reda på att hon inte hade några pengar på sitt resekort. Hon skrek något om att hon fyllt på 300 kr och att det bara inte kunde vara på det viset att en enkelresa från Göteborg till Ljungskile skulle kosta henne 300 kr. Därvidlag håller jag med henne. Men om det verkligen förhöll sig som hon påstod har jag ingen aning om, men vad som hände var att hon i vredesmod lämnade bussen med en svordom som avskedshälsning till bussföraren.

Sedan fick jag erfara en riktigt solskenshistoria. Jag stod där och väntade på anslutningsbuss. På andra sidan fanns en liten kille, kanske mellan ett och två år gammal. Han gick eller tultade med sin morfar alternativt farfar. Plötsligt, närmast från ingenstans, dök pojkens pappa upp på andra sidan. Den lille grabben blev helt överlycklig. Hans lilla godmodiga ansikte lyste i kapp med hans varma känslor inför igenkännandet. Och då jag samtidigt tittade på pojkens pappa (förmodar släktskapet) lyste även hans ansikte på ungefär samma närmast himmelska sätt.

Tänk, en busshållplats med sådan genuin kärlek mellan far och son. Det värmde mer än någon sol kan åstadkomma. På det sättet fick även Ljungskile, allt i likhet med Göteborg, fint och välförtjänt väder.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Arbetsliv, Barn, Kärlek, Resor, Väder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s