S E M E S T E R

Det är något guldkantat med rubrikordet. Måhända inte för alla (tyvärr), men för oss som arbetar är det arbetsuppehåll som kallas semester minst sagt guld värt. Tänk bara att inte behöva göra nästan någonting och ändå få betalt. Därtill lite mer betalt än annars med beaktande av det semesterpåslag som vi är berättigade till.

Snart är det för egen del semester. I morgon är det studentavslutning för Alfred (av mig ofta benämnd Lilleman) och han är därefter fri från det som betraktas som närmast obligatorisk skolgång i Sverige. Klockan 11 springer han ut och har säkerligen sin vita mössa käckt på huvudet eller minst lika käckt i handen. Med Alfred vet man nämligen aldrig riktigt.

Själv har jag också tagit ledigt. Fattas bara. Och som om inte detta skulle vara nog passar jag på att ta en veckas semester. Erika och jag – även om ledigheten även för oss är mycket viktig – har aldrig några bestämda planer på vad vi måste göra. För semester bör väl vara en tid utan måsten. Att det sedan kommer att göras – hur kul är passivitet – en hel del är jag närmast övertygad om. I det avseendet är Erika en fantastisk idéspruta.

Att det sedan inte blir några fantastiska resor till exotiska länder gör oss alls ingenting. I stället har vi detta året valt att renovera en del i Lyckorna och som alla vet är ju sådant arbete inte helt gratis. Men sedan blir det också extra fint och då är det än mer njutningsfullt att vara där.

Alltså – avslappning i alla avseende är det som står på programmet härnäst.

1 kommentar

Under Arbetsliv, Familjeliv, politik, Skola, utbildning

Ett svar till “S E M E S T E R

  1. Hej Sven igen ! Måste kommentera och framföra följande : Hoppas du inte ”tar semester ” för bloggningen.Var nere på tingsrätten i annat ärende i tisdags.Hörde ”din skånska stämma ” ,men när jag kom upp till sal 27 var det ” lyckta dörrar ” , så jag fick vända.Trevlig semester och ”vila dig i form ” Janne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s