Är det Facebook nu igen ?

För några veckor sedan gick Erika med i det stora gäng som har Facebook som något gemensamt. Hon, i likhet med många andra, har blivit lätt biten. Inte för att Erika är ute och kollar hela tiden vad som kan tänkas pågå, men visst ägnar hon en del tid åt det. För egen del är jag lite skeptisk, men då får jag ett vänligt, men bestämt svar från Erika att jag liksom inte riktigt begriper. Och med det tillägget att vad hon ägnar sig åt är ungefär detsamma som det jag gör då jag bloggar. Och förmodligen har Erika rätt, åtminstone vad gäller den sista delen i hennes konstaterande.

Men ändå. Det känns lite märkligt för mig. Och förmodligen behöver detta inte analyseras, men jag undrar likväl varför jag känner som jag gör då jag känner. Kan ju vara på det viset att jag i min själviskhet vill ha Erikas odelade uppmärksamhet för mig själv. Där sitter vi i samma rum och så håller hon på med något som jag just då inte är delaktig i. Kanske jag också skulle gå med på Facebook. Då kan vi ju i det absurdas tecken sitta i samma rum, men i olika fåtöljer och via Facebook kommunicera med varandra.

Kanske svaret på min lätt avoga inställning har att göra med det sistnämnda. Att vi i stressens tidevarv (eller vad jag nu ska kalla det för) väljer bort det personliga ofta tidsslukande mötet mot att snabbt skaffa oss cyberkontakt med en massa människor av vilka vi känner väl utgör endast ett fåtal. Kvantitet ersätter kvalitet.

Ja, som läsaren förstår. Jag vet alltså inte riktigt. Kanske Erika även har rätt då hon påstår att jag inte riktigt begriper.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Familjeliv, Media, Vardagsliv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s